Bronzszobrot adott át Ferenc pápának Esztergom polgármestere

Bronzszobrot adott át Ferenc pápának Esztergom polgármestere

Esztergom, Hírek Comments Off 153

Mindszenty József bíboros esztergomi bronz szobrának kicsinyített mását Romanek Etelka polgármester adta át Csehimindszent vezetőjével, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselőjével, a szobor orosz alkotójával és az alkotást felajánló alapítvány elnökével együtt, a vatikáni magyar és orosz nagykövet társaságában a pápai audencián – írja Esztergom város a honlapján.

Romanek Etelka a szobor mellett a 2015. évi szoboravató ünnepségről készült fényképet is adott Ferenc pápának.

Böjte Csaba testvér és 30 fős gyermekkórusa is találkozott a Mária Rádió és a Mária Út közösen szervezett zarándoklata során Ferenc pápával. A gyermekmentő Dévai Szent Ferenc Alapítvány részéről Böjte Csaba kérése pedig az volt Ferenc pápához a Vatikánban, hogy június elseje legyen a Gyermek Jézus ünnepe.

Szerdán a pápa általános kihallgatásán vettek részt, aki az audiencia végén személyesen köszöntötte a Mária Rádió és a Mária Út közös zarándoklatának résztvevőit is, és nagy meglepetésként a pápa magyarul válaszolt a köszöntésre, mindemellett áldását is adta a magyar zarándokcsoportra.

Az audiencián továbbá részt vett Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselője, a bíboros boldoggá avatási eljárásának helyettes posztulátora.

„Amikor a pápának elmondtuk, hogy a magyar egyház és a magyar nép mennyire várja Mindszenty bíboros boldoggá avatását, a pápa azt mondta, hogy a bíboros mártír volt – számolt be Kovács Gergely a Mária Rádiónak az audienciáról.

Fotók: esztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top