Kategóriák: DorogHírekSport

ETO FC Győr – Dorogi FC 1-1

Április 28-án, vasárnap került megrendezésre a Labdarúgó NB II 34. fordulója. Mindemellett a múlt héten kapta meg a Dorogi FC a következő szezonra jogosító NB II licencet.

A mérkőzés kilencedik percében már vezetett a Dorog Paudits góljával, viszont a 67. percben Lovrencsics lőtt 18 méterről, a közepesen erős lövést Szentpéteri nem tudta megfogni így a labda a kapuba gurult és a győriek egyenlítettek.

ETO FC GYŐR–DOROGI FC 1–1 (0–1)

Győr, ETO-park, 1200 néző. Vezette: Veizer Roland (Varga Zsolt, Márkus Tibor)
ETO FC GYŐR: Horváth T. – Kovács K. (Szimcsó, 73.), Koszó, Vukaszovics, Kalmár – Vaskeba, Bagi – Madarász (Múcska, 68.), Petró (Tóth D., a szünetben), Andrics – Lovrencsics B. Vezetőedző: Herczeg Miklós
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi B., Csató, Berkó, Nagy Zs., Fodor Á. – Beke (Papp M., 74.), T. Lénárth , Nagyházi – Városi (Faragó T., 83.) – Paudits (Sitku, 81.). Szakmai igazgató: Balogh Pál
Gólszerző: Paudits (0–1) a 9., Lovrencsics B. (1–1) a 67. percben

MESTERMÉRLEG
Herczeg Miklós:
– Néha kegyetlen a futball, mert fölényes labdabirtoklásunk ellenére sem nyertünk. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított, mi a támadásra, a vendégek a rombolásra helyezték a hangsúlyt, utóbbi ellen nehéz játszani.
Balogh Pál: – A múlt heti siker önbizalmat adott, bíztunk a jó folytatásban, a mérkőzés elején gólt is szereztünk, később azonban feljött a Győr. Szünet után hősiesen küzdött csapatunk, de a támadások vezetésére már nem maradt erőnk.

A 34. forduló eredményei>>

A dorogiak jelenleg 42. ponttal a tabella 13. helyét foglalják el!

2019/20. évi licenc

Megkapta a 2019/20. évi nemzeti másodosztályú bajnokságú (NB II) licencét a Dorogi FC, így az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottságának döntése értelmében a következő évadban is a második vonalban szerepelhet a Komárom-Esztergom megyei klub felnőtt labdarúgó csapata.

A bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelése alapján nyolc jelenlegi NB I-es csapat nemzetközi, valamint első osztályú licencet kapott. A másodosztályból négy csapat is megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges engedélyeket, ugyanakkor a szabályok értelmében csak két alakulat juthat fel az NB I-be.

A Dorogi FC már a pontok alapján már korábban kiharcolta a jövő évi másodosztályú szereplést, amely a licencadó bizottság döntésének értelmében immár véglegessé vált. A szintén NB II-es Vác FC licenckérelmét egyelőre nem hagyták jóvá, ugyanakkor a klub május 3-ig pótolhatja a hiányzó dokumentumokat.

NB I és II licencek>>

Forrás: nemzetisport.hu / mlsz.hu / dorogimedence.hu
Fotó: ETO FC Győr Facebook oldala