Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Új óvoda és bölcsőde létesül Süttőn

A gyermekek és a szülők örömére újabb intézmények épülnek megyékben! A megyei önkormányzat által koordinált TOP keretében nyertes pályázatoknak köszönhetően Bakonyszombathelyen és Süttőn óvoda és bölcsőde létesül, Kisbéren pedig a település legkisebbjei számára bölcsőde kerül kialakításra.

A megyei önkormányzat kérésére év végén újabb pályázati szakasz nyílt meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében óvodai és bölcsődei intézmények fejlesztésére megyénkben. A felhívásra három település adta be pályázatát, mindhárom település fontos és indokolt fejlesztésre nyert támogatást. Kisbéren jelenleg nincs bölcsőde, nagy igény mutatkozik a szolgáltatásra. Bakonyszombathelyen egy más célra létrehozott, korszerűtlen épületben működik az óvoda és nincs bölcsődei ellátás. Süttőn pedig idegen tulajdonban működik az intézmény, melyet a tulajdonos más célra kíván hasznosítani, emellett férőhelybővítés is szükséges.

A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően hamarosan mindhárom településen új intézmény várja a legkisebbeket – összesen 689 millió forint fordítható a közeljövőben ezen fejlesztésekre. „Nagy öröm, hogy ezek a fejlesztések is sorra kerülnek, a korábbi nyertes pályázatokhoz pedig újabbak csatlakoztak. Fontos, hogy gyermekeinket megfelelő színvonalú intézmények fogadják, hogy ott jó és élmény legyen felnőni és fejlődni” – mondta el Popovics György, a megye első embere.

Bakonyszombathely 247,5 millió forint uniós támogatás segítségével építi fel az épületegyüttest, amelyben 2 db 25 férőhelyes óvodai, valamint 15 férőhelyes bölcsődei foglalkoztatót alakítanak ki, ezáltal egy 65 férőhelyes, innovatív, passzív ház jellegű intézmény várja majd a gyermekeket. Süttő 300 millió forintot fordít intézményének kialakítására – a településen 14 új bölcsődei férőhely, valamint 73 óvodai férőhely jön létre. Kisbéren 141,4 millió forint támogatással hoznak létre bölcsődét a volt zeneiskola épületében a meglévő épület átalakításával. A beruházás során 24 gyermek befogadására alkalmas csoportszobák kerülnek kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, konyhával és kültéri foglalkoztató terekkel.

Megosztás