Egy évet kaphat fenyegetésért és félelemkeltésért

Egy évet kaphat fenyegetésért és félelemkeltésért

Esztergom, Hírek Comments Off 334

Az Esztergomi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki több alkalommal megfenyegette a sértettet, mert korábban a sértett testvérével közlekedési balesetet okozott.

A többszörösen büntetett elkövető 2018. szeptember 13. napján okozott közlekedési balesetet a sértett testvérével. Emiatt még aznap este üzenetet küldött a sértettnek, aki – mivel nem volt köze az esethez – nem válaszolt a vádlottnak, emiatt a vádlott haragra gerjedt.

A vádlott ezt követően folyamatosan zaklatni kezdte az esztergomi sértettet. 2018. szeptember 14. napján üzenetben fenyegette meg azzal, hogy ha meglátja a sértettet, akkor „neki vége, kinyuvasztja” őt. 2018. szeptember 16. napján a vádlott Esztergom egyik áruházának a parkolójában látta meg a sértettet, majd egy vascsővel a kezében azzal fenyegette meg, hogy „azzal agyonveri”. 2018. szeptember 26. napján a vádlott gépkocsijával Esztergom egyik utcájában követte a sértettet, több alkalommal intett neki, hogy álljon meg, aki ennek nem tett eleget, a vádlott fel akarta tartóztatni a sértettet, ez azonban nem sikerült, a sértett el tudott menni a helyszínről.

A vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek a sértettben.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat 1 év 1 hónap 15 nap középmértéket elérő, fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. Ezen túlmenően a korábban szintén zaklatás vétsége miatt vele szemben kiszabott 1 év börtön fokozatú 2 évre próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top