Kiválóan szerepeltek a diákok az értéktár vetélkedő döntőjében

Kedden tartották a megyei önkormányzat és a megyei könyvtár által közösen szervezett „Megismerem- Megszeretem- Megőrzöm 2” vetélkedő döntőjét. Az általános- és a középiskolás csapatok közül is a tatai iskola diákjai végeztek az első helyen.

Az esztergomi TSZC Bottyán János Szakgimnázium dísztermében Popovics György, a megye első embere, dr. Völner Pál államtitkár, a rendezvény fővédnöke, Romanek Etelka polgármester és Hana György igazgató köszöntötte a megjelenteket.  A zsűri elnöki tisztét Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő töltötte be. Popovics György köszöntőjében az értékek identitásra gyakorolt hatásáról beszélt. Elmondta, hogy a megyei identitás pályázat célja is szűkebb hazánk értékeinek megismertetése az egymástól távol lévő települések lakói számára. Külön kitért arra, hogy a Megyei Értéktár vetélkedő célja, hogy a fiatalok megismerjék a megyénkben, hazánkban található értékeket. Ezzel is erősítsük kötődésüket nemzetünkhöz szűkebb hazánkhoz, Komárom-Esztergom megyéhez. Romanek Etelka polgármester asszony köszöntőjében az értékek egyetemességéről szólt, Hana György igazgató a hely szelleméhez méltó versengést kívánt a csapatoknak. Dr. Völner Pál fővédnök megnyitója után a Garabonciás Táncegyüttes előadásával kezdődött a vetélkedő.

A csapatokat a vetélkedő döntőjében a korábbi évhez hasonlóan ezúttal is számos interaktív feladat várta. Az általános iskolás csapatok közül a zsűri értékelése alapján a Református Gimnázium „Fesztivál” csapata végzett az első helyen, a második helyen a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Arany Értékőrzők” csapata a harmadik helyen pedig az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola „Értékesítők” csapata végzett.

A középiskolások is hasonlóan jól szerepeltek, ebben a korkategóriában a Tatai Református Gimnázium „Értékőrők” csapata végzett az élen, a második helyen a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma „Kereskedelmi” csapata, a harmadik helyen a TSZC Bánki-Donáth-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „Bánki-Péch” csapata, a negyedik helyen pedig a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „Géza fejeledelem” csapata végzett. Minden csapattag egy okos karkötőt és fejhallgatókat kapott ajándékba, a felkészítő tanárok munkáját egy e-book olvasóval köszönték meg a szervezők.

 

A csapatok munkáját Czunyiné dr. Bertalan Judit, a zsűri elnöke és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott értékelte.

A vetélkedő a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „HUNG-2018” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jött létre.

A RTVE „Hírek 1 Percben” című műsorában 40 másodperctől tekinthetjük meg az összefoglalót: