Fél évtizedig árulta a drogot, vádat emeltek ellene

Fél évtizedig árulta a drogot, vádat emeltek ellene

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 320

Az Esztergomi Járási Ügyészség forgalomba hozatallal  elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és megszerzéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy, több mint hét hónapja letartóztatásban lévő férfival szemben, aki elfogását megelőző öt év alatt követte el a bűncselekményeket.

A vádirati tényállás szerint a vádlott évek óta rendszeres kábítószer fogyasztó, ezért a kábítószert eleinte a saját fogyasztására szerezte be nagyobb mennyiségben, majd idővel a saját fogyasztása mellett a megszerzett marihuánából először a barátainak adott át, később egyre szélesebb körben az ismerősei körében terjesztette azt.  A vádlott a barátaitól eleinte pénzt nem kért a kábítószerért, idővel azonban már ellenérték fejében értékesítette a drogot a beszerzési árán. Az elkövető nyolc fogyasztónak adott át, illetve értékesített marihuanát rendszeresen. A vádlott által megszerzett, értékesített és elfogyasztott kábítószer együttes mennyisége mintegy négyszeresen haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

A vádlott 2018. augusztus 23. napján a kora délutáni órákban Dömös belterületén vezette a rendőri intézkedés alá vont személygépkocsiját. A nyomozó hatóság a gépkocsi bal első ülés háttámlájának hátsó tárolózsebéből lefoglalt egy digitális mérleget, amelyet a vádlott a marihuána adagolásához használt. A vádlott  a ruházatába rejtve tartott magánál egy műanyag tasakot, amelyben alufóliákba csomagolt kábítószer volt, valamint a lakásán fém dobozban elrejtve tárolt kábítószert, ezeket a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalta.

Az ügyészség a 2018. augusztus 24. napjától letartóztatásban lévő férfival szemben benyújtott vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a letartóztatást tartsa fenn, továbbá amennyiben a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat 104.000,-Ft. vagyonelkobzásra is ítélje, valamint kötelezze 558.530,-Ft. bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top