Vádat emeltek egy dorogi közös képviselővel szemben

Vádat emeltek egy dorogi közös képviselővel szemben

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 622

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt egy dorogi társasház közös képviselőjével szemben, aki a közgyűlés felhatalmazása nélkül a társasház vagyona terhére olyan életbiztosítást kötött, amelynek halál esetére ő volt a kedvezményezettje.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2010. július 1. napjától látja el a társasház képviseletét. A vádlott nő 2010. augusztus 12. napja és 2018. június 22. napja között egy hazai biztosító üzletkötője is volt. A társasház közgyűlésének felhatalmazásával az egyik lakó életbiztosítást kötött 2011. október 7. napján, amely szerződést biztosításközvetítőként a vádlott írt alá.

A szerződés 2014. október 16. napján, a kockázatviselési időszak leteltével megszűnt, a vádlott azonban a lejárati összeget, azaz 502.986,-Ft-ot nem utaltatta vissza a társasház bankszámlájára, hanem a közgyűlés felhatalmazása nélkül újabb, 10 évre szóló életbiztosításba fektette. Az újabb szerződés kedvezményezettje a szerződéses idő elérése esetére az egyik lakó, míg halál esetére a vádlott volt. Az újabb életbiztosítási szerződést a társasház nevében a vádlott írta alá, és biztosításközvetítőként is ő járt el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top