Munkásszállóról lopott autóval ment Békésre

Munkásszállóról lopott autóval ment Békésre

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 62

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki Esztergomból úgy utazott haza, hogy a munkásszállásról jogtalanul magához vett egy indítókulcsot, és a gépjárművet Békésig vezette.

A férfi 2018. június 20. napjáig egy esztergomi üzemben dolgozott, ekkor elbocsátották. A vádlott másnap a munkásszállóról békési lakóhelyére kívánt távozni.

A vádlott a reggeli órákban – miután a munkásszállón lakó személyek munkahelyükre távoztak –  az általa lakott szobával szomszédos szobából az erkélyen átmászva és a nyitott teraszajtón bemenve magához vette a sértett tulajdonát képező gépjármű indítókulcsát abból a célból, hogy a gépjárművet a sértett tudta és hozzájárulása nélkül jogtalanul használja.

Ezt követően a vádlott az udvaron parkoló gépjárművel Biatorbágy érintésével az M1-es és M5-ös autópályán Békésre hajtott. A vádlott a gépjárművet Békésen a Puskaporos tó közelében állította le, majd onnan a gépjármű indítókulcsával együtt lakóhelyére távozott.

A gépjármű 2018. június 21. napján feltalálásra, lefoglalásra, majd sértett részére kiadásra került.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top