Hamis vezetői engedély cseréjét kérte magyar jogosítványra

Hamis vezetői engedély cseréjét kérte magyar jogosítványra

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 88

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre még 2017-ben.

A külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott a könnyebb munkavállalás érdekében egy ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy a segítségével a vádlott nevére 1000 Euro ellenében hamis magyar jogosítványt fognak készíttetni.

A vádlott 2017. augusztus 02. napján ezzel az ismeretlen személlyel együtt megjelent a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában, itt a nevére kiállított hamis külföldi vezetői engedélyt nyújtott át, és kérelmezte annak magyar vezetői engedélyre történő cseréjét.

A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított  magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top