Három és fél évet kapott a buszvégállomási rabló

Három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték azt az esztergom-kertvárosi férfit, aki tavaly novemberben rablást követett el az esztergomi buszvégállomáson.

Az Esztergomi Járási Ügyészség 2018. december 12. napján kelt vádirattal emelt vádat rablás bűntette miatt egy esztergom-kertvárosi férfival szemben, aki az esztergomi buszvégállomáson erőszakkal vette el a sértett készpénzét, táskáját és karikagyűrűjét.

A 63 éves sértett nő 2018. november 01. napján az esti órákban az esztergomi buszvégállomáson egy padon ült, amikor az elkövető beszélgetést kezdeményezett vele, majd kezéből a táskáját kirántotta. A férfi a táskát átkutatta, abból magához vett 500,-Ft-ot, amely után lefogta a sértett bal, majd jobb  kezének csuklóját, és megpróbálta a sértett ujjairól a 2 darab karikagyűrűjét lehúzni. A vádlott erő alkalmazásával végül 1 darab gyűrűt húzott le a sértett ujjáról, amellyel és a szintén elvett táskával hagyta el a helyszínt.

A sértett segítségért kiáltott, amelyet a biztonsági őr meghallott. A biztonsági őr az elkövetőre kiáltott, amely után a vádlott a sértettnek a táskát visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra, és  500,-Ft vagyonelkobzásra ítélje. Az ügyészség indítványozta továbbá azt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomását fenntartja és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság a szabadságvesztés mértékét 3 év 6 hónapban, míg a közügyektől eltiltás mértékét 3 évben határozza meg.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomását fenntartotta, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság 2019. március 06. napján 3 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 500,-Ft vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott, a védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó