Kategóriák: EsztergomHírek

Országos Szakma Sztárja verseny Esztergomban

Március 4-én, hétfőn az esztergomi Géza Fejedelem Szakiskolában tartották a Szakma Sztárja döntőjét, melynek során 30 tanuló küzdött gépi forgácsoló, épület- és szerkezetlakatos, ipari gépész és hegesztő szakmákban.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megmérettetést a hagyományoknak megfelelően több válogató, elődöntő is megelőzte. A szakember utánpótlás fellegvárának számító Géza Fejedelem Szakiskolából idén két szerszámkészítő tanuló, Ágotai Ákos és Vandrovecz Tamás jutott el a döntőig, s jut el remélhetőleg a győzelemig.

A versenyen induló közül kikerülő győztesek azzal a plusszal is gyarapodnak, hogy kategóriájuk legjobbjaiként automatikusan megkapják a szakmunkásvizsgát is. A mostani verseny eredményhirdetése a Budapesti Expón lesz, áprilisban.

Az országos verseny helyszínéül szolgáló Géza Fejedelem szakiskola tízmillió forintos fejlesztést tudott végrehajtani a gépparkjában, a beruházást a Szakképzési Centrum finanszírozta.

Az eseményen többek között részt vett Berczeliné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Bánhidy László alpolgármester, Horváth-Szeder Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Járási Hivatal vezetője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára.