Hatalmas lángok csaptak fel a Palatinus-tónál

Március 2-án, szombaton 23.35-kor a Palatinus tónál az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrök észlelték, hogy az Öböl Music Beach mögött hatalmas füst és vörös fény látszik.

Dorog felől próbálták a helyet megközelíteni, de végig zsákutcák voltak. Rádión átszóltak az esztergomi szolgálatnak, segítséget kérve, hogy több helyszínről tudják a tüzet megközelíteni. Az esethez így a 117-es útról, illetve Dorog felől mentek.

Mind a két szolgálat utat talált a helyszínhez, ahol megállapítást nyert, hogy egy nagyjából három focipálya nagyságú terület lángokban áll. A lángok rohamosan terjedtek egy hétvégi házas terület felé, pár ház kerítését el is érték. Az esztergomi csapat meg tudta közelíteni a lángokat és porral oltóval próbálták a tűz házak felé terjedését megfékezni.

A kertvárosi csapat a közben megérkező tűzoltókkal egy Kesztölc utáni sorompóval lezárt magánúton tudott bemenni a lángoló területet hátulról megközelítve. A helyszínt elérve a tűzoltók megkezdték az oltást, mely kb. 40 percig tartott. Közben a nagy helyismerete miatt telefonon felhívták az Öböl Music Beach tulajdonosát, aki még-e késői óra ellenére is egy drónt küldött a terület fölé, behatárolva a tűz nagyságát és terjedelmét, melyet ezúton is nagyon köszönnek!

Fotók, forrás: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség