Bajót sem úszta meg a szabadtéri tüzeket, két egymást követő napon is oltani kellett

Bajót sem úszta meg a szabadtéri tüzeket, két egymást követő napon is oltani kellett

Hírek, Kék hírek Comments Off 95

Mint korábban írtuk, szerda délután több hektár területen égett az aljnövényzet Bajóton, viszont csütörtökön mehettek is vissza a tűzoltók a településre, hiszen hármas fokozatú kiemelt avartűz pusztított.

A szerdai tűzeset során egy telepített erdő is leégett. Az esethez először a komáromi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, majd a sárisápi és tokodi önkéntesek is csatlakoztak. Kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugárral oltották el a tüzet.

Csütörtökön, 15 óra 30 perc után nem sokkal a tokodi önkéntesekhez érkezett a kérés a tatabányai műveletirányítás központból, mely szerint Bajóton az Öreg-kő alatt a pincesoron III-as fokozatú kiemelt avartűz pusztít, ezért amennyiben van kapacitásuk, segítsenek a lángok megfékezésében. Az esethez a tokodi önkéntesek mellett az esztergomi, a nyergesújfalui, a bajnai és a tatabányai hivatásos egységek érkeztek a nyergesújfalui és komáromi önkéntesekkel egyetemben. Körülbelül 10 hektáron égett az aljnövényzet, sajnos több pincét veszélyeztettek a lángok, illetve több villanyoszlop leégett, amelyeknek egy része el is tört.

Fotók: Tokod ÖTE (csütörtöki tűz)

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top