Kategóriák: HírekKesztölcSport

Kerékpáros vándortábor a Palócföldtől a Dunakanyarig

Idén országosan hat túraútvonal közül választhatnak az iskolások a Bringás Vándortábor keretein belül. A térségünket is érintő tábor Salgótarjánról indul és Kesztölcön ér véget.

Második alkalommal kerül megrendezésre június 17-e és augusztus 16-a között, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, a Révész Máriusz által vezetett Aktív Magyarországért Felelős kormánybiztosság által támogatott kerékpáros vándortábor.

A hétnapos tábor díja 25.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállások, étkezések, illetve a programok díját is, sőt kerékpárt is biztosítanak!

A kerékpáros táborba várják felsős tagozatos, illetve középiskolás osztályok jelentkezését 2019. április 30-ig. A táborvezetőknek nem kell részvételi díjat fizetniük, kerékpáros vándortábor-vezető képesítéssel rendelkező pedagógusok bruttó 100.000 forint táborvezetési díjban részesülnek.

Az Észak-Magyarország rejtett kincsei elnevezésű tábor távja 231 km. A Virágzó Kesztölc Egyesület 400 általános iskolai felsős és középiskolás diákot vár 20-25 fős turnusokra bontva, az utolsó állomáson, Kesztölcön.

Tavaly az ország minden részéről érkeztek túrázók, a közeli Esztergomból és Lábatlanról, de Békésből, Nyíregyházáról, Miskolcról és Veresegyházáról is voltak bőven.

Jelentkezéssel kapcsolatos részletek>>

Vándortábor – Észak-Magyarország rejtett kincsei>>

Útvonal>>