13 évet kapott a Kesztölcön bújkáló gyilkos

13 évet kapott a Kesztölcön bújkáló gyilkos

Hírek, Kék hírek, Kesztölc Comments Off 549

Második feleségét is megfenyegette, így bukott le az a férfi, aki 20 éve kútba lökte első feleségét. A bíróság 13 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfit 2017 decemberében fogták el Kesztölcön és 2018 nyarán emeltek vádat ellene.

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. február 19-én folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi büntetőügyében. A bíróság N. T. I. vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében.

A vádlott 1982-ben kötött házasságot a sértettel, aki közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken keresztül krónikus alkoholizmussal is kezelték. Többek között ezen okok miatt a vádlott és a sértett házassága megromlott, a vádlott többször bántalmazta a sértettet. 1999. február elején a vádlott úgy döntött feleségét úgy öli meg, hogy az udvaron álló kútba löki és a bűncselekményt balesetnek álcázza.

1999. február 11-én a sértettnek bort vett, majd a súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került nőt a kúthoz hívta, azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg a vödröt eltávolította. A vádirat szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki még a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett. A vádlott tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére, majd másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.Tettére 2017 decemberében derült fény, mikor második feleségét fenyegette meg, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően a rendőrségen az asszony tett feljelentést a férje ellen.

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény elkövetésének idején hatályos büntető törvénykönyv alapján szabta ki büntetését, így a vádlottat 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott a tényállás megalapozatlansága miatt, védője enyhítésért fellebbezett.  Az ítélet nem jogerős.

Budapesti Törvényszék / dorogimedence.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top