Akár öt évet is kaphat az agresszív alkoholista apa

Akár öt évet is kaphat az agresszív alkoholista apa

Esztergom-kertváros, Hírek, Kék hírek Comments Off 348

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal az agresszív, kötekedő apával szemben, aki gyermeke jelenlétében szidta és verte az élettársát, valamint a kislányt is trágár szavakkal illette.

A vádlott élettársi kapcsolatából 2013-ban és 2015-ben két kislány született, akiket közösen neveltek az élettársa előző házasságából származó, 2001-ben született gyermekével együtt. A család Esztergom-kertvárosban lakott albérletben.

A férfi havi rendszerességgel fogyasztott alkoholt, amitől lerészegedett és agresszív, erőszakos, kötekedő magatartást tanúsított. A vádlott ennek során szidalmazta, trágár szavakkal illette az élettársát, amelynek sokszor tanúja volt az akkor 4 éves közös kislányuk. A gyermek többször rászólt az apjára, hogy ne igyon, és ne bántsa az édesanyját. A férfi a kislányt ittas állapotban trágár kifejezéssel illette, vele szemben elutasító magatartást tanúsított, a hozzábújó sértettnek azt mondta, hogy „tűnj el innen!”

A kislány az apjától hallott csúnya kifejezést átvette, és az édesanyjára alkalmazta, amikor mérges volt rá, továbbá agresszívvá vált, megütötte a kistestvérét.

Az apa 2017. december 21-én, egész nap ivott, amiért az élettársa szemrehányást tett. A vádlott ezen feldühödött, kiabált, a ruhaszárítót széttörte, majd nem sokkal később elhagyta az otthonát. A férfi este hazament, ököllel ütötte az ablakot, és berúgta a bejárati ajtót, az élettársával veszekedett, akit a tarkóján megütött. A legnagyobb gyermek rendőröket hívott a helyszínre, ez vetett véget a vádlott agresszív magatartásának, amelynek tanúi voltak a gyerekek. Az anyának a bántalmazás során sérülése nem keletkezett.

A férfi a 4 éves kislánya vonatkozásában a szülői kötelezettségeit súlyos fokban megszegte, veszélyeztette a kislánya erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Az ügyészség a férfit – a 4 éves kislánya sérelmére elkövetett cselekmények miatt – kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top