Egy év fogház az esztergomi rongálónak

Egy év fogház az esztergomi rongálónak

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 338

Beismerte tettét az a férfi, aki tavaly télen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése alatt rongált meg hirdetőtáblákat, virágládákat Esztergomban.

Az elkövető 2018. február 4-én Esztergomban boxerral támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Ezért az Esztergomi Járásbíróság 2018. július 12-én jogerőssé vált határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet után 19 nappal, 2018. július 31-én az ittas állapotban lévő férfi Esztergomban, egy üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte és az útra dobálta. A vádlott az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat. Ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborított egy parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát, utána pedig egy állateledel bolt falra erősített hirdetőtábláját tépte le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát kidobta az útra.

A férfi az Esztergomi Járásbíróságon 2019. január 22-én megtartott előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyalásról, így őt a bíróság garázdaság vétsége miatt 1 év fogház fokozatú szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság elrendelte a 2018. február 4-én elkövetett bűncselekmény miatt kiszabott 1 év börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott a főbüntetés enyhítéséért, enyhébb büntetési nem, illetve tartam kiszabása miatt fellebbezést jelentett be.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top