Legyél dorogi vállalkozásoddal könnyen megtalálható a Google-ban!

Legyél dorogi vállalkozásoddal könnyen megtalálható a Google-ban!

Hírek Comments Off 469

Mit kell tenned, hogy a dorogi üzletedet, szolgáltatásodat könnyen megtalálják a potenciális helyi érdeklődők a Google-ban?

Tankó József esztergomi online marketing szakértő segítségével összeállítottunk a Google keresési találatokban történő térképes és orgranikus/természetes megjelenésekhez néhány hasznos tippet. Ezen kívül még nagyon sok trükk van, melyet érdemes kihasználni az intenzívebb helyi online jelenlét érdekében, ezekhez kapcsolódóan későbbiekben újabb tartalommal jelentkezünk.

Legyél fent a Google térképen

Biztosan észrevetted már, hogy amikor rákeresel valamilyen szolgáltatásra vagy üzletre, de konkrét cégnevet nem írsz a Google keresőbe, bizonyos cégek neve és elérhetősége ettől függetlenül megjelenik a keresési találatok felett a térképen. Ez a Google Cégem szolgáltatásnak köszönhető, és te is bátran igénybe veheted vállalkozásod számára.

A Google Cégem segítségével kerülhet fel bármely fizikai bolttal, irodával, telephellyel rendelkező vállalkozás a Google térképére. Egyik legnagyobb előnye, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, nincs hozzá szükség másra, csak egy gmail-es email címre.  Legtöbb helyen fizetni kell azért, ha valaki reklámozni szeretné cégét, itt azonban ez díjmentes, ami kisebb vállalkozások szinte kihagyhatatlan lehetőség.

Milyen információkat lehet elérhetővé tenni a Google térképen?

 • Térképen egyértelműen megjeleníthető a cég pontos címe
 • Útvonal tervezhető a cégünkhöz
 • Nyitva tartási információkat oszthatunk meg.
 • Azonnali kapcsolatfelvételi infókat lehet elérhetővé tenni (telefonszám)
 • Az üzletünkről belső, külső és 360 fokos fotókat, valamint videókat is megoszthatunk.
 • Megadhatjuk weboldalunk linkjét, így weboldalunkra könnyen átterelhetjük az érdeklődőket
 • Bejegyzéseket, akciókat, friss híreket oszthatunk meg a vállalkozásunkról. Használd ki a bejegyzésben rejlő lehetőségeket. Minőségi képekkel egy rövid inspiráló mondattal, weboldalra mutató linkkel, számos potenciális ügyfelet tudunk bevonzani az értékesítési felületünkre.
 • Értékeléseket, véleményeket kaphatunk korábbi ügyfelektől, vásárlóktól. Ez tovább növelheti a bizalmat a szolgáltatásunk, cégünk iránt az új érdeklődőkben.

Sokan minimális információkkal töltik fel ezt a felületet, ami nagyon nagy hiba, mert óriási potenciál van benne. Google Cégem regisztráció ITT található.

Helyi Google keresésben az elsők között weboldaladdal

Szeretnéd, ha a városodban és környékén a Te vállalkozásodhoz érkezne a legtöbb látogató a keresőből?  Akkor a weboldal kialakítása során a következőkre feltétlen érdemes figyelni:

A település név és a fő tevékenységed, terméked, szolgáltatásod kulcsszavai minél többször jelenjenek meg a weboldalad kapcsán:

 • a weboldalad címsorában, meta leírásaiban.
 • a weboldalad domain nevében (ha megoldható)
 • a főoldalad leírásában, bemutatkozó szövegedben, egyéb tartalmaidban
 • a képeid, fotóid leírásában (Alt tag kitöltése)

Ha ezekre figyelsz és a weboldalad az aktuális technikai elvárásoknak megfelel, akkor jó eséllyel a Google idővel díjazni fogja a törekvésedet és a lokális keresések esetén előkelő helyen fogsz megjelenni a helyi potenciális érdeklődőknek.

Ahogy a bevezetőben írtuk még több trükk, módszer is létezik a lokális online megjelenések erősítésére. Illetve a közösségi felületek is nagyon jó szolgálatot tehetnek a vállalkozásunk ismertségének növelése érdekében.  Ha kérdés merült fel a leírtakkal kapcsolatban bátran vedd fel szakértőnkkel a kapcsolatot: tankojozsef@gmail.com

Fotó: Tankó József

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top