7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról

7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról

Esztergom, Hírek Comments Off 647

A Lanèche esztergomi kozmetika sminktetoválóját Eszter kérdeztük a hölgyek körében egyre népszerűbb sminktetoválással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekről.

Mire figyeljünk a sminktetováló szakembert választásnál?

Sminktetováló szakember illetve szalon  választásakor fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy az adott szalonban milyen tetováló géppel dolgoznak. Ma már a gépeknek óriási a kínálata a legegyszerűbb berendezéstől a már orvosesztétikai tetoválások elvégzésére is alkalmas  gépekig, melyek sokkal aprólékosabban, maximális precizitással, minimális sebképződéssel dolgoznak. Ezekkel a gépekkel   minimális kellemetlenség, fájdalom mellett  lehet  elvégezni egy sminktetoválást.  Fontos, hogy a festékek, amik felhasználásra kerülnek megfelelő  helyről vásárolt, bevizsgált és jó minőségűek legyenek. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a kozmetikusnak van-e tanfolyami végzettsége és néhány éves  tapasztalata  a pigmentáláshoz.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

Az esztétikai sminktetoválás általában fájdalommentes, minimális kellemetlenséggel járó eljárás.  Itt azonban visszautalnék az első ponthoz, hogy ebben a kérdésben nagy szerepe van a tetováló gépnek, ugyanis az egyszerűbb, kisebb rezgésszámmal működő gépek esetén  ez nagyobb fájdalommal járhat.

Feldagad a bőr a sminktetoválás végén?

Az egyén bőrének érzékenységétől függ, hogy mennyire  pirosodik ki illetve dagad fel a bőr. Általában ettől sem kell tartani. Érzékeny bőr esetén előfordul kis duzzadtság, pirosság, ami többnyire másnapra elmúlik.

Sminktetoválás után mi a teendő? Hogyan történik az otthoni ápolás?

Fontos, hogy az otthon ápolásról még a sminktetoválás megkezdése elött tájékoztatást kapjon a vendég a kozmetikustól! Ha bármi kérdése van, ami nem hangzott el, mindenképpen tegye fel! Kb 2 hétig kell a felületre vigyázni (közös fürdő, strand, szauna, szolárium, napfény kerülendő) A megbeszélt vagy  szalonban kapott krémmel ajánlott kezelni a tetoválás területét.

Melyik évszakban ajánlott a sminktetoválást elvégeztetni?

Valójában, ha a javasolt  óvintézkedéseket be tudjuk tartani, akkor nincs ajánlott időszak az elvégzésére, gyakorlatilag bármikor lehet. Igaz viszont, hogy a leírtakat talán ősztől koratavaszig a legkönnyebb betartani.  Viszont nem célszerű pl. egy téli wellness hétvége elé sem időzíteni.

Meddig marad szép a sminktetoválás?

A sminktetoválás tartóssága erősen bőrfüggő, változó hogy kinek mennyi idő elteltével kezd kopni, halványodni. Természetesen a választott szín sötétégétől is függ a tartóssága. A frissen elkészült tetoválás 1-2 árnyalattal sötétebb, mint a végeredmény, amit kb 1 hét elteltével  nyer el. Innentől számolva 1,5-3 évig van a bőrben , de ez az  ami erősen függ a vendég  bőrtipusától  illetve életvitelétől  (rendszeres szolárium, napsütés pl lényegesen gyorsabban koptatja).

MIért kerül általában 30-50.000 Ft-ba a sminktetoválás?

Nyilván mint minden, a sminktetoválások ára is széles skálán mozog. Nagy különbségeket láthatunk a vidéki és nagyvárosi szalonok  áraiban is.  Általánosságban egy megfelelő géppel, pigmenttel és tapasztalt kozmetikus által végzett sminktetoválás  esetén ez a reális ár, ami általában tartalmazza az egyszeri korrekciót (ha szükséges), de erről érdemes tájékozódni.

Ha van még kérdésed a sminktetoválással kapcsolatban tedd fel bátran Eszternek elérhetőségein keresztül: https://www.facebook.com/kozmetikaesztergom/

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top