Elsőfokú riasztás havazás és ónos eső miatt

Elsőfokú riasztás havazás és ónos eső miatt

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 567

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú, citromsárga riasztást adott ki január 8-ára, Komárom-Esztergom és Pest megye területére havazás és ónos eső veszélye miatt.

Az éjszaka kialakult gyenge havazás tovább vonul kelet felé a reggeli órákban, majd nyugat felől a délelőtt folyamán újabb és intenzívebb csapadékzóna alakul ki, amely az enyhébb légtömegek hatására a Dunántúlon fokozatosan esőre vált. Útja során a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék, a Duna vonalától keletre pedig jellemzően hó várható. A Dunántúlon a halmazállapot-váltást átmenetileg ónos eső is kísérheti.

A várható friss hó mennyisége az ország déli felén lepel – 5 cm, az északi felén 5 cm fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén kb. 5-15 cm-re lehet számítani. Komárom-Esztergom – Észak-Pest – Nógrád megyében lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken 15-20 cm fölötti friss hóréteg sem kizárt éjfélig, a hegyekben (Dunazug-hg, Börzsöny) 15 cm fölötti is várható. Elsősorban Komárom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani.

A megerősödő déli, délnyugati szél az Alföldön, azon belül is legfőképpen a Tiszántúlon okozhat hófúvást délutántól.

Fotó, forrás: met.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top