Több tucat dorogi gyermeknek lett boldogabb a karácsonya!

Több tucat dorogi gyermeknek lett boldogabb a karácsonya!

Dorog, Hírek Comments Off 291

A térségben már számos „adok-veszek” csoport alakult ki, amelynek leginkább édesanyák a tagjai. Egy ilyen csoportnak a tagja Pap Henrietta, Alanyai Krisztina, Vári Ildikó és Podmilsák Nikolett is, akik rászoruló családok számára ruha- és gyerekjátékgyűjtésbe fogtak.

A felajánlások olyan intenzíven érkeztek, hogy szükség volt az adományok depózására és szortírozására. A nemrégiben alakult – dorogi lokálpatriótákból álló – Civilek a Fejlődő Városért Egyesület fel is ajánlotta segítségét. Az egyesülettel karöltve pedig sikerült átválogatni a ruhákat és életkor szerint összeállítani a játékcsomagokat, mindemellett az adományok raktározását is biztosította az egyesület.

December 19-én jött el a nagy nap, amikor térségünk rászoruló családjai megérkeztek a dorogi művelődési házba, ahol a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület az összegyűlt adományokból ruhabörzét tartott.

Sikeresnek mondható az esemény, hiszen a meghirdetett időpont előtt már fél órával sorban álltak a családok. Közel negyven gyermek és szüleik válogathattak kedvükre a ruhakupacokban, majd végezetül a gyermekek megkapták a játékcsomagjaikat.

A lelkes fiatalok és az egyesület köszöni azoknak az édesanyáknak a felajánlásokat, akik nélkül ez az esemény nem valósulhatott volna meg! Jó látni, hogy kialakulóban van egy olyasfajta látásmód Dorogon is, amely megmutatja, hogy közösségben tudunk segíteni egymásnak!

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top