Tűzvédelmi gyakorlat a Richter Dorogi Fióktelepén!

Tűzvédelmi gyakorlat a Richter Dorogi Fióktelepén!

Dorog, Hírek Comments Off 732

2018. december 18-án, kedden 11 órai kezdettel tűzvédelmi gyakorlat volt a Richter Dorogi Fióktelepén. Tűzriadó terv készítését és az abban foglaltak évenkénti gyakorlását jogszabály írja elő a gazdálkodó szervezetek számára.

A gyakorlás célja, hogy egy esetleges tűz-, vagy havária eseménynél a Fióktelepen dolgozók a lehető leghamarabb kapjanak információt az eseményről, és a munkaterületüket biztonságos állapotban hátrahagyva, rendezett körülmények között hagyják el a gyár területét.

A Richter Dorogi Fióktelepe katasztrófavédelmi szempontból az itt tárolt anyagok és technológiák miatt, a kiemelt létesítmények közé tartozik, ezért nagy hangsúlyt helyez az itt dolgozók és a környezetünkben élők biztonságának megóvására.

A gyakorlat előkészítése során felvettük a kapcsolatot az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel, valamint Dorog város katasztrófavédelmi referensével, a minél szakszerűbb tervezés és hatékonyabb lebonyolítás érdekében. Az esemény kezdetét a gyártelepen elhelyezett hangjelző sziréna hangja jelentette, majd az egyes szakterületeken a tűzjelző szirénák jelzése tudatta a jelenlévőkkel a kimenekülés kezdetét.

A bejelentésnek megfelelően a gyakorlat 11 órakor kezdődött, és 11 óra 19 percre a fióktelepen tartózkodó valamennyi személy elhagyta a gyár területét és a kijelölt gyülekezési helyen gyülekezett!

A tűzvédelmi gyakorlat rendezetten és szakszerűen zajlott le, a gyakorlatot irányító és ellenőrző vezetők a Tűzriadó Terv lebonyolítását megfelelőnek minősítették.

Oláh Ruben – főmérnök
Richter Gedeon Nyrt.
Dorogi Fióktelepének Főmérnöksége

Fotó: Wikimedia.org

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top