Esztergomi festő művével segített a megyei önkormányzat

Esztergomi festő művével segített a megyei önkormányzat

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 450

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is csatlakozott a közmédia jótékonysági kampányához – az aukcióra bocsátott esztergomi festő, Kollár György festménye csütörtökön 300 ezer forintért talált gazdára. Az összeggel a cukorbeteg gyermekek és fiatalokat segítését, táboroztatását támogatják.

A megyei önkormányzat Facebook-oldalán bocsátotta licitre az esztergomi festőművész, Kollár György Zalakomári gázkitörés című festményét, amelyre számtalan felajánlás érkezett az elmúlt héten. Az aukció szerdán éjfélkor zárult, a festményt csütörtökön a legmagasabb összeget, 300 ezer forintot ajánló tatabányai LR-Agép Kft. ügyvezetője, Jónás Gábor vehette át a Megyeháza épületében. Az összeg egésze a közmédia alapítványához kerül, az összegyűlt adományokkal együtt az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek támogatására és táboroztatásuk segítésére fordítják.

„A megyei önkormányzat célja az akcióval, hogy példát mutatva arra sarkallja a megyei szervezeteket, a jövőben minél többen csatlakozzanak hasonló kezdeményezésekhez. Köszönjük azoknak, akik részt vettek az árverésen és hozzájárultak, hogy megyénk is hozzátehessen egy kicsit ehhez a nemes célhoz, a gyerekek támogatásához” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A festmény új tulajdonosa, Jónás Gábor ügyvezető hangsúlyozta, a cég korábban is jótékonykodott, ezúttal a megyei önkormányzat adta a hiteles hátteret a kezdeményezéshez. Hozzátette, az összeg jó helyrekerült, a kép a megyében marad – tatabányai irodájuk falát díszíti majd.

Aki felajánlásával csatlakozni szeretne az adományozókhoz, vasárnapig még megteheti – éjjel-nappal tárcsázható a 13 630-as adományvonal. December 16-án, a kampány utolsó napján pedig egész napos műsorfolyammal készül a közmédia, amelyben akár Lionel Messi dedikált mezére is licitálhatnak az érdeklődők.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top