Kábítószerrel kereskedtek

Kábítószerrel kereskedtek

Esztergom, Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu, Tát Comments Off 434

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen.

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, valamint végeztek egyéb nyomozási cselekményeket. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot. Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt.

A gyanúsítottak több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert értékesítettek. A kilenc gyanúsított közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta a tiltott szer használatát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Fotók, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top