Elsőfokú riasztás ónos eső veszélye miatt

Elsőfokú riasztás ónos eső veszélye miatt

Dorog, Esztergom, Hírek Comments Off 307

Dorog és térségére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt. A képen látható területeken néhány tized milliméter csapadék eshet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.03. hétfő éjfélig:

Vasárnap estétől, késő estétől az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized, helyenként esetleg 1-2 milliméter) ónos eső. Eleinte a Dunántúl északkeleti részén, esetleg a hőmérséklet függvényében az északnyugati határvidéken, majd kiemelten Pest északi felén, illetve az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén lehet ónos csapadékra számítani. Az ónos eső mellett fagyott eső, az északi határvidéken hajnalig még kisebb havazás is valószínű. Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi tájain, Heves-Borsodi-dombság térségében esetleg pár cm hó is hullhat.

Hétfő reggel, kora délelőtt a hőmérséklet fagypont fölé emelkedésével az ónos csapadék zónája északkelet felé szorul vissza, majd várhatóan ott is megszűnik az ónos eső.

Főként Északi-Magyarországon rossz látási viszonyokra, helyenként sűrű ködre lehet számítani. Hétfő estétől máshol is köd képződhet.

Forrás: met.hu / VÉSZ

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top