Megnyílt a forgalom előtt az esztergomi Baross Gábor utca vasútállomás környéki szakasza

Megnyílt a forgalom előtt az esztergomi Baross Gábor utca vasútállomás környéki szakasza

Esztergom, Hírek Comments Off 1033

2018. november 30-án délutántól ismét használhatják az autósok a Baross Gábor utca Rákosrendező – Esztergom vasútvonal fejlesztésében érintett szakaszát – tájékoztat a NIF Zrt.

A vonal korszerűsítésével egyidejűleg Esztergom állomás is átépült, a buszvégállomás építése még zajlik. A hozzátartozó megközelítő út, a Baross Gábor utca Bem tér és az új körforgalom közötti szakaszán a burkolat teljes egészében elkészült, a gyalogátkelőhelyeket kialakították, a forgalmat szabályozó kresz-táblákat kihelyezték. Az önkormányzattal közös törekvés volt, hogy az útszakasz mielőbb használható legyen, ennek érdekében tegnap délután megnyitották azt a forgalom előtt. Tekintettel a környező munkálatokra, biztonsági okokból jelenleg még sebességkorlátozás van érvényben az érintett útszakaszon.

A Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg. A beruházás keretében 51 km hosszan valósul meg a vasútvonal villamosítása, a teljes szakaszon kiépítik a kiegészítő biztosítóberendezéseket, valamint a kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik. A kiegészítő biztosítóberendezési munkálatok külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban valósulnak meg. Várhatóan 2019. tavaszára befejeződik az utastájékoztatási berendezések létesítése is. Ezzel teljessé válik a 2. számú vasútvonal korszerűsítése.

A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrás felhasználásával valósulnak meg.

NIF Zrt.

Fotó: Google

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top