Kategóriák: DorogHírek

Közmeghallgatást tartottak Dorogon

November 29-én, csütörtökön, közmeghallgatást tartottak a dorogi Polgármesteri Hivatal dísztermében.

A fórumon Dr. Tittmann János polgármester először ismertette az idei év beruházásait, majd a jövő évi tervekre tért ki. A fórum második felében pedig a lakosság tehette fel kérdéseit az esetleges problémáikkal kapcsolatban.

A Polgármester Úr a beszéde első részében kitért a Petőfi iskola felújítására, ahol a nyári szünidő alatt nagyon rövid idő állt rendelkezésre a kivitelezési munkálatokra, ezért a jövő évben sorra kerülő Zrínyi iskola felújításánál a terepet már márciusban átadják a kivitelezőnek, a diákokat ezidőre pedig különböző önkormányzati intézményekben helyezik majd el. Megemlítésre került az új Birkózó-Sportcsarnok komplexum, illetve az Iskola utca felújítása is. Továbbá átadásra került a reformátusok közösségi háza is, ahol az önkormányzat biztosította a telket, illetve a közművek kiváltását. De a temető belső útrendszere is megújult, illetve a Csolnoki úti kerítésprofil cseréjét is elvégezték zöldterület fejlesztéssel egybekötve.

A jövő évi tervekkel kapcsolatban a Polgármester Úr kiemelte a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot. Említésre került a Csolnokkal, Kesztölccel és Piliscsévvel közösen megvalósuló helyi identitás program is, mely egy helyi önazonosságérzés erősítésére szolgál majd. Az egészséges életmód, illetve a mozgás népszerűsítése érdekében az Otthon téren szabadtéri sporteszközöket helyeznek majd el. De közterület fejlesztésekre is sor kerül, többek között a Mária utca teljesen átalakul, illetve a posta mellett piactér kerül majd kialakításra. Mindemellett kormányzati döntésre várva, jó esély van arra, hogy a Buzánszky Jenő Stadion is megújulhat, a dorogiak igényei szerint. A város növekvő bevételei miatt pedig egyre több fejlesztés várható a jövőben, hiszen a közelmúltban több új vállalat is megkezdte a működését Dorogon.