Két keréken érkezik karácsonykor a segítség

Két keréken érkezik karácsonykor a segítség

Esztergom, Hírek Comments Off 213

Jótékonysági bicikligyűjtést indít a We Love Cycling és a Budapest Bike Maffia, melyhez az esztergomi Styevola és Fia ŠKODA márkakereskedés is csatlakozott.

Használt kerékpárok gyűjtésébe kezd rászorulók számára a Budapest Bike Maffia, Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezete és a We Love Cycling kerékpáros magazin. A kampány célja az, hogy minél több emberhez eljuttassák a biciklizés élményét és lehetőséget nyújtsanak a hátrányos helyzetű családoknak arra, hogy ők is közösen, két keréken vágjanak neki az új évnek. Az adományként felajánlott kerékpárok az esztergomi Styevola és Fia ŠKODA márkakereskedésben november 21 és december 20 között leadhatok!

A Budapest Bike Maffia kampányai során figyelemreméltó az az erő, amellyel megvalósítják céljaikat. Egy tavalyi akciójuk során csaknem három tonnányi adományt szállítottak ki kerékpárjaikon és idén is rengeteg ember mindennapjait  tették szebbé friss ételekkel és ruházati cikkekkel. Egyre több fiatal csatlakozik szervezetükhöz, és két vidéki városban is aktívan működnek. Mára már nemcsak Magyarországra jutott el a hírük, hiszen Bukarestben, sőt, Kolumbiában is voltak hozzájuk köthető megmozdulások.

“Jelen pillanatban csak Budapesten több, mint száz állandó tagunk van, és legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy évről évre fiatalok tízezreit tudjuk elérni, érzékenyíteni és vonzóvá tudjuk tenni számukra a segítségnyújtást és az önkéntességet” – mesélte Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Az idei téli szezonban a We Love Cycling magazinnal, az ország egyik legnagyobb kerékpáros hírportáljával közösen azt tűzték ki célul, hogy bicikliket gyűjtsenek azoknak, akiknek eddig anyagi okok miatt nem volt lehetőségük kerékpárra ülni.

Zoltán azt is elmesélte, hogy miért különleges ez a kollaboráció: “Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy minél több embert neveljünk a bringázásra, és ezáltal a környezettudatos életmódra. Havi öt-tíz bicikli már nagy segítség lenne nekünk és legfőképpen számukra.”

Első lépésben olyan tanintézményeknek, átmeneti otthonoknak szeretnék eljuttatni a kerékpárokat, ahol diákok és tanárok, szülők és gyermekeik egyszerre tudják használni azokat. A későbbiekben hajléktalanszállóra is vinnének, hiszen egy kerékpár számukra is óriási segítséget nyújthat a mindennapi közlekedésben. Sokan tudnának így a munkába járás során spórolni a tömegközlekedésen, ez pedig a legtöbbjüknek jelentősen csökkentené a havi kiadásait.

Mire figyeljetek?

Kérjük, segítsétek azzal a munkánkat, hogy elrozsdásodott, 20 évnél idősebb, illetve rossz minőségű áruházi kerékpárokat ne hozzatok, mert ezekkel még a szerelők sem tudnak csodát tenni!

Akinek van használt, akár felújításra váró kerékpárja vagy alkatrésze, és szívesen csatlakozna az akcióhoz, nem kell mást tennie, mint bevinnie adományát az esztergomi ŠKODA márka kereskedésünkbe.

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top