Elkábította, majd kirabolta Dorogon: vádat emeltek ellene

Elkábította, majd kirabolta Dorogon: vádat emeltek ellene

Dorog, Hírek Comments Off 424

Az  Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és kábítószer birtoklásával elkövetett kábítószer fogyasztása miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki szintetikus kannabinoid tartalmú cigarettával kínálta a sértettet, aki ettől olyannyira rosszul lett, hogy összeesett, amelyet kihasználva az elkövető a sértettől elvette készpénzét.

A vádiratban írt tényállás szerint a vádlott 2018. július 04. napján 00:00 óra és 02:00 óra közötti időben Dorogon, egy parkban kábító hatású, szintetikus kannabinoidokat tartalmazó cigarettával kínálta meg sértettet, amelyből a vádlott is fogyasztott. A sértett a cigarettába beleszívott, amelytől nyomban rosszul lett és összeesett.

A vádlott ekkor határozta el, hogy a sértettől elveszi a készpénzét. Ezért a vádlott a földön fekvő, félig eszméletlen, mozogni és ezáltal védekezni képtelen állapotban lévő sértett vállán keresztbe átvetett övtáskájának zipzárját lehúzta és abból kivette a sértett 100.000,- Ft készpénzét, majd azt jogtalanul eltulajdonítva távozott a helyszínről. A nyomozó hatóság az eljárás során 147.000,- Ft készpénzt foglalt le a vádlottól, ezért a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A vádlott a leírt cselekményt megelőzően kábítószert tartalmazó cigarettát fogyasztott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat halmazati büntetésként végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top