Idén is sokat tettek a gyerekekért és a családokért térségünk polgárőrei

Idén is sokat tettek a gyerekekért és a családokért térségünk polgárőrei

Csolnok, Dorog, Esztergom, Hírek Comments Off 623

Sok színes és izgalmas programmal segítette a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség az OPSZ év elején meghirdetett Család, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Programját térségünkben is!

Már február elején elindították a polgárőrök az eseménysorozatot, amikor a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 1.B osztályánál a rendőrökkel közösen oktatást tartottak, mely a gyermekek téli biztonságos közlekedésről szólt. Főként azért, hogy a gyermekek a téli időszakban is biztonságosan közlekedjenek, fordítsanak figyelmet a téli időszakban előforduló csúszós útszakaszokra, járdákra, gyalogátkelőkre.

A Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó egyesület február 21-én délután életmentő napot szervezet, amelynek célja elsősorban az újraélesztési technika elsajátítása volt. A polgárőrökön kívül a képviselőtestület tagjai, illetve az általános iskola tanárai is megjelentek. Az egyesület az év során több ilyen programot szeretne szervezni és minél szélesebb körnek átadni az ismereteket megfelelő egészségügyi szakember jelenlétében. Március 23-án a csolnoki polgárőr egyesület alelnöke, az iskola kérésére egy ismertető előadást tartott a polgárőrség tevékenységéről. A gyerekek megismerkedhettek a Csolnoki Polgárőrség működésével, egyenruháival, illetve az eszközeivel.

Április 5-én a Lábatlani Gondozási Központban a Lábatlani Polgárőrség vezetője tartott előadást időskorúak részére, majd 20-án Annavölgyön a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Dorogi Rendőrkapitányság, valamint az Annavölgyi Önkormányzat a rendezte meg a IV. közlekedésbiztonsági napot. A nap fénypontja egy baleset szimulációja volt. Biztonsági intézkedések közepette el lett játszva, hogy ittas fiatalok a hajnali órákban hazafelé tartva balesetet szenvedtek kettő autóval. Június 2-án Sárisáp Község Önkormányzata Gyermeknapot tartott, amin a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület közlekedési parkkal vett részt.

Szeptember 18-án került megrendezésre Esztergomban a Széchenyi téren a “biztonság “hete” elnevezésű rendezvény, ahol az iskolások ismerkedtek a rendvédelmi, katasztrófavédelmi, egészségügyi szervek, illetve az esztergomi és az Esztergom-kertvárosi polgárőr egyesület munkájával.

Forrás: OPSZ / KEMPOSZ

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top