Átadták a felújított csolnoki orvosi rendelőt

Átadták a felújított csolnoki orvosi rendelőt

Csolnok, Hírek Comments Off 1281

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke és Kolonics Péterné polgármester asszony adták át a felújított háziorvosi rendelőt Csolnokon.

„Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Csolnokon” című, TOP-4.1.1-15-KO1-2016 00001 azonosítószámú projekt Csolnok Község Önkormányzata által, 50.000.000 Ft elszámolható összköltséggel valósult meg, forrása az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás.

Az alapellátási (háziorvosi, védőnői, iskola-egészségügyi) célokat szolgáló, Csolnok, Petőfi Sándor u. 50. szám (hrsz 703/3) alatti, önkormányzati tulajdonú ingatlan (1. számú orvosi rendelő) a sikeresen megvalósított projekt során teljes körű felújításon esett át. A felújítás során szigetelés, tetőjavítás, gépészeti fejlesztés, nyílászárócsere, helyiségek alaprajzi átrendezése, padlóburkolatok cseréje, akadálymentesítés történt.

A projekt eredményeként komfortosabb, higiénikusabb, hatékonyabb betegellátást, jobb munkaszervezést és munkakörülményeket, valamint költséghatékonyabb, gazdaságosabb üzemeltetést lehetővé tevő környezet jött létre mind az ellátók, mind az ellátottak számára. A projekt keretében lehetőség nyílt néhány, az ellátást segítő eszköz beszerzésére is. A projekt 2017.09.01. és 2018.09.30. között került megvalósításra, a műszaki átadás-átvétel megtörtént, a felújított ingatlan és annak szolgáltatásai az ellátottak számára elérhetők.

Popovics György beszédében elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a falvakban az intézményrendszer jól működjön és vonzó legyen. Hozzátette azt is, amit a korábbi kesztölci Magyar Falvak Konferencián, hogy az ilyen jellegű pályázatok és felújítások lehetővé teszik azt, hogy a fiatalok a tanulmányaik után visszatérjenek a szülőfalujukba.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top