Adventi körkép

Adventi körkép

Csolnok, Dorog, Esztergom, Hírek, Kesztölc, Nyergesújfalu, Piliscsév, Tát Comments Off 644

Az Advent alkalmából idén is szinte minden településen színes programok várják az érdeklődőket decemberben!

Dorogon december 1-jén, szombaton 16:30-kor a Kaláka Együttes “Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Hősök terén, majd 17 órakor az Adventi ökumenikus gyertyagyújtás következik. December 8-án, szombaton 15 órakor Szeretetlánc címen jótékonysági kézműves vásárt rendeznek az óvodák szervezésében az Otthon téren. 17 órakor pedig Farkas Éva Üvegek című kiállítása tekinthető meg a Dorogi Galériában. December 15-én, szombaton 17 órakor Luca napján karácsony felé címmel német nemzetiségi műsoros estet szerveznek a Dorogi József Attila Művelődési Házban. Az Adventi rendezvénysorozatot december 22-én, szombaton 18 órakor a Karácsonyi Gála zárja a Dorogi József Attila Művelődési Házban.

Esztergomban december 1-jén, a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül az  egy hónapon át tartó Adventi rendezvénysorozat. A programok között szerepel Mikulás Nap, közös gyertyagyújtások, illetve sztárfellépők koncertjei. Az érdeklődőket továbbá ingyenes korcsolyapálya, kézműves és portékás standok várják.

Kesztölcön december 2-án, 9-én és 16-án 15 órától Adventi Vásárnapokat tartanak a Községi Klub udvarán. A programok között szerepel ünnepi gyertyagyújtás, karácsonyváró dalok, kézműves foglalkozások, mézeskalács sütés, forralt borozás. Az eseményen büfé is üzemel, mindemellett kézműves termékek széles választéka is megtalálható lesz!

Piliscséven december 2-án, vasárnap 16 órakor amerikai pónilovas felvonulás, adventi mesepark és gyertyagyújtás várja a településre látogatókat. Gyülekező a Piliscsévi Aranykapu Óvoda és Bölcsődében lesz.

Bajnán december 2-án, vasárnap Adventi Vásárt rendeznek a Hősök terén. 10.30-kor Advent első vasárnapja alkalmából szentmisét celebrálnak. 11.30-tól az óvodások és iskolások műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. 14 órakor érkezik a Mikulás: zenés műsor a Lóca Együttessel a sportcsarnokban. Egészen 17 óráig pedig kirakodóvásárral várnak mindenkit!

Csolnokon decemberben Adventi Ablakvadászatot rendeznek.

Sárisápon december 1-jén, szombaton 19 órakor a Magyarock Dalszínház előadásában lesz látható az Isten pénze musical a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban. December 15-én 18 órai kezdettel és december 16-án 14 és 15 órakor a Diótörő mesebalett kápráztatja el nézőközönségét a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.

Táton december 2-án, vasárnap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a Táti Kultúrház hagyományos Adventi Vására. Fényfestés, zeneszó, mézeskalács és forralt bor és számos ajándéktárgy fogadja a betérőket. A Mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett, 10 és 18 óra között a gyerekek adventi díszeket készíthetnek, mézeskalácsot díszíthetnek és részt vehetnek a társasjáték bemutatón és Haraszti Andor csokoládémester foglalkozásán. A legkisebbeket Kerekítő foglalkozás várja, 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai várják a gyerekeket a könyvtárban.

Nyergesújfalun december 1-jén, szombaton 15 órakor megkezdődik a Városi Advent. Kézműves vásár, mesesarok és kézműves foglalkozás vár a gyermekekre, valamint Bangó Miklós kiállítás megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Kernstok Galériában. December 1-én, szombaton 17:30-kor közös Adventi gyertyagyújtásra várnak mindenkit a Szent István téren.

Lábatlanon december 2-án, vasárnap 14 órakor Adventi Vásár veszi kezdetét a Gerenday Közösségi Házban.

Süttőn december 9-én, vasárnap 15 órakor Adventi vásáron vehet részt az Áprily téren.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top