Térségünkben gyakorlatoztak hivatásos szerveink

Négy településen (Nyergesújfalu, Dömös, Pilismarót, Esztergom) hajtotta végre az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség november hónapban a települési polgári védelmi szervezetek, valamint az Esztergom járásban működő Gerecse Járási mentőcsoport felkészítését.

A települések köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetei katasztrófavédelmi riasztási gyakorlaton vettek részt. A települések polgármesterei rendelték el a riasztási gyakorlatot – a megfelelő időben történő készenlét elérése érdekében – a szervezetek részére, amelyet katasztrófavédelmi gyakorlat követett.

November hónapban kétféle eseménysor került gyakorlásra. Az egyik gyakorlat feltételezése szerint a vízelvezetők eltelítődtek a rendkívüli esőzések során, azok hordalék mentesítését kellett végrehajtania a résztvevőknek. A téli időjárás közeledtével, a másik szituációs gyakorlat egy rendkívüli havazás következtében oktatási intézményekben rekedt diákok ellátása, befogadása, valamint az elhúzódó befogadásra való felkészülés volt.

A gyakorlatokat Balogh László tű. alezredes az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott kirendeltség-vezetője megfelelőre értékelte.

Fotók: Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu