Sok volt a rovásán az esztergomi garázdának, vádat emeltek ellene

Sok volt a rovásán az esztergomi garázdának, vádat emeltek ellene

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 222

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Esztergom belvárosában kukát borított fel, virágokat szórt szét, hirdetőtáblákat tört el, és akit a bűncselekmény elkövetését megelőző 19 nappal a bíróság ugyancsak garázdaság bűncselekménye miatt ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre.

A vádlott 2018. február 04. napján Esztergomban boxerral támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, őt négy alkalommal megütötte, amely miatt  a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Ezért az Esztergomi Járásbíróság 2018. július 12. napján jogerőssé vált határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az elítélését követően 19 nap múlva, 2018. július 31. napján 3 óra körüli időben, az ittas állapotban lévő vádlott Esztergomban, a  Rákóczi téren lévő egyik üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte és az útra dobálta. A vádlott az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat.

A vádlott ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborított egy parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát. Ezután egy állateledel bolt falra erősített hirdetőtábláját tépte le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát kidobta az útra. Az üzlet tulajdonosának ezzel 29.210,- Ft kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top