Kezéről lopta le a gyűrűt az erőszakos esztergomi rabló

A gyanúsított 2018. november 1-jén késő este Esztergomban, a Simor János utcában egy padon ülő nő mellett foglalt helyet. A 28 éves férfi a nő táskájában, az akarata ellenére kutatni kezdett és a pénztárcájából pénzt vett ki.

Észrevette, hogy a sértett kezén több gyűrű is van. Az egyik kezéről két gyűrűt megkísérelt erőszakkal lehúzni, de ez nem sikerült. A másik kezéről viszont egy gyűrűt le tudott venni. Ezt követően a tettes még a sértett táskájára is ráfogott és azt többszöri erőkifejtés után tudta csak a kezéből kitépni és így megszerezni. A nő segítségért kiabált, ekkor a támadó a táskát eldobta, majd elmenekült. A kiérkező járőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során azonosították a 28 éves helyi lakost. A járőrök november 3-án 10 óra 15 perckor elfogták H. Sándort, akit az Esztergomi Rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök a kutatás során a gyűrűt lefoglalták.

A nyomozók a tettest gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrség rablás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Fotók, forrás: police.hu