Miért síeljen a gyerek, ha nem síel a szülő?

Miért síeljen a gyerek, ha nem síel a szülő?

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 295

Ugye abban egyetértünk, hogy gyermekünk egészséges fejlődése és élményekkel teli gyermekkora minden szülőnek egyformán fontos?! A síelés garantált élményeket és remek téli mozgásformát jelent a gyerekeknek, viszont a nem síelő szülők többségében rengeteg kérdés felmerül, melyet most összeszedtünk egy csokorba és a dorogi Sítechnika síoktatói válaszoltak is rá sorjában:

Milyen élményeket kap a síeléstől a gyerek?

A gyerekek szeretnek mindent kipróbálni, mindenre felmászni, mindent megkóstolni, megnézni. Imádnak játszótéren játszani. És imádnak csúszni a csúszdán, vagy a jégen. A síelés is egyfajta csúszásélmény a gyerekeknek. Már az első órán kap egy ilyen élményt, és még 10x 15x 20x megismétli, mert tetszik neki. Minél többször csúszik annál magabiztosabb lesz, már nem lesz fura, hogy hirtelen „megnőtt a lába” és otthonosan fog mozogni a síléccel. Aztán megtanulja irányítani a sílécet és önállóan siklik a nagypályán is. Büszke lesz magára, sikerélménye lesz és egyre bátrabban, egyre gyorsabban tud majd siklani, ami hihetetlen élményt jelent neki.

Milyen képességeket fejleszt gyerekeknél a síelés?

Nagyon sok mindenre kihatással van a síelés. Egyensúlyérzék, térérzékelés, mozgáskoordináció, figyelem, koncentráció és még sorolhatnám. Aztán kihat még a magatartásra, fegyelemre, kitartást fejleszti, szimmetrikusan fejleszti az izomzatot, önállóságra szoktat, precizitást növeli. És ami nagyon fontos: szabadban van a gyermek ősztől tavaszig, amikor egyébként inkább behúzódunk a lakásba.

Hány éves kortól lehetséges a síelés?

3,5- 4 éves kortól lehet megpróbálni a gyerekekkel a síelést. Ilyenkor, ha esetleg nem akarja a gyermek, nem érdemes erőltetni. 5-12 éves korban ideális a mozgástanulás. De a nagyobb gyerekek és felnőttek is könnyedén megtanulnak síelni, nincs korhatár!

Milyen felszerelés beszerzése szükséges ahhoz, hogy a gyerek síelhessen?

Ahhoz, hogy a műanyag pályán megtanuljon a gyermek síelni, semmilyen felszerelést nem kell vásárolni! A felszerelés hozzátartozik az oktatáshoz. Ha a család hóra megy, akkor is inkább bérelni érdemes. Mivel nálunk tanul a gyermek síelni, ezért jó, ha nálunk bérelnek sífelszerelést, mert mi tudjuk hol tart, tudjuk mivel síel, tudjuk mi az ideális síléc számára abban a tanulási fázisban, amiben éppen tart. Ha megfelelő méretű és minőségű sífelszerelés van a gyermek lábán, akkor élmény lesz neki is és a szülőnek is a síelés!

Ha a gyerek mellett a szülő is kedvet kap a síeléshez, akkor neki milyen lehetőségei vannak, hogy megtanuljon síelni?

Műanyag pályánkon felnőtteknek is van lehetőség tanulni. Egyénileg, vagy csoportosan, bármilyen formában. Sípályánkon világítás van, esti órákban is tudunk oktatást tartani. 10-12 óra alatt használható sítudás szerezhető, de lehetőség van a tovább fejlődésre is. Kezdőtől a haladó technikáig mindent meg lehet tanulni a műanyagpályán!

Ez az 5 kérdés tudjuk, hogy csak a jéghegy csúcsa és rengeteg további kérdés felmerül a síeléssel kapcsolatban. Természetesen síoktatóink a dorogi sípályánkon, illetve a dorogi síboltunkban minden kérdésre szívesen válaszolnak személyesen is, illetve bátran tegye fel kérdését elérhetőségeinken keresztül is ITT.  Csoportos és egyéni síoktatással és beiratkozással kapcsolatban ITT minden infó elérhető!

Sítechnika

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top