A tokodi Korpási Bálint dobogóra állhatott a birkózó vb-n!

A tokodi Korpási Bálint dobogóra állhatott a birkózó vb-n!

Hírek, Sport, Tokod Comments Off 935

A budapesti Papp László Sportarénában megrendezett birkózó világbajnokságon térségünkből több sportoló is képviselte magát. A tokodi Korpási Bálintnak sikerült is a dobogóra állnia, hiszen a kötöttfogású 72 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet szerezett!

Korpási Bálint, elvesztett döntője után csalódottan, könnyeivel küzdve értékelte teljesítményét: “egy kicsi hiányzott, de az nagyon”.

“Nagyon jól ismerjük egymást. Ő csinálta meg, amit nekem kellett volna. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült” – mondta a BVSC 2016-ban világbajnok versenyzője, Bálint, akit a televíziós interjú közben rendkívül sportszerűen megölelt legyőzője, Frank Stäbler. A német vetélytárs, aki 2015 és 2017 után ért ismét a csúcsra, azt mondta neki és a kamerába, hogy nagyszerű küzdelem volt, Korpási pedig nagy bajnok.

Habár Korpási Bálint csalódott és sajnos nem jött össze az aranyérem, mindenképpen büszkék lehetünk rá, hiszen a teljesítmény amit nyújtott nem csak az országunk, hanem térségünk hírnevét is emeli!

A 31 éves Korpási Bálint a jövőjével kapcsolatban kifejtette “ez nem búcsú”, de ő nem tud olimpiában gondolkodni, mivel kategóriája nem szerepel az ötkarikás programban. Mint hozzátette, fogyasztani nem fog, feljebb pedig két jó versenyző is van.

A magyarok eddig mindhárom éremből egyet nyertek a vasárnapig tartó vb-n. Bácsi Péter aranyat, Korpási Bálint ezüstöt, Barka Emese pedig bronzot.

A szintén tokodi Torba Eriknek – aki a felnőtt Európa Bajnokságon ötödik helyezést ért el – sajnos nem sikerült érmet szereznie a világbajnokságon, de a jövőben még esélyes lehet rá, hiszen fiatal!

Forrás: MTI / dorogimedence.hu
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top