Megyei kitüntetések kerültek átadásra október 23. alkalmából

Megyei kitüntetések kerültek átadásra október 23. alkalmából

Hírek, Komárom-Esztergom, Nyergesújfalu Comments Off 703

Az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt rendezvényét Október 23-a alkalmából 2018. október 17-én tartotta Budapesten, a Honvéd Kulturális Központ Színház termében – írja a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség.

A polgárőrség elmúlt mintegy három évtizedes, a közbiztonság erősítése érdekében kifejtett tevékenysége nyomán a polgárőrök joggal érezhetik a társadalom megbecsülését – jelentette ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) október 23. alkalmából megtartott szerdai budapesti ünnepségén. Az államtitkár végül a Belügyminisztérium nevében köszönetet mondott a polgárőröknek a szolgálatért.

Az ünnepségen 115 elismerést adtak át, a többi között Az év polgárőr egyesülete és Az év polgárőre kitüntetéseket.

Dr. Halmosi Zsolt, vezérőrnagy, dandártábornok, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, Főkapitányi Dicséretet és tárgyjutalmat adott át Sujbert Gábor részére, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnökének.

Dr. Túrós András és Pogácsás Tibor az OPSZ elnöke az OPSZ Elnöksége által adományozott Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet – a Polgárőrség legmagasabb kitüntetését – adta át Kun Csabának a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.

A Kisbéri Polgárőr Egyesület tagja, Takács Zuzana kapta idén az “Év Lovas Polgárőre” címet.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének javaslata alapján megyénkből a Tárkány Községi Polgárőr Egyesület lett az “Év Polgárőr Egyesülete”.

Az “Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést adományozta az OPSZ Elnöksége Körmendi Máriának a Dadi Polgárőr Egyesület tagjának, aki immáron második éve kiemelkedő szerepet tölt be az Ifjú Polgárőr Tábor lebonyolításában.

Dibusz Ferenc, a Naszályi „Sólyom” Polgárőr Egyesület elnöke, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke vehette át az „Év Polgárőre’ címet.

Fotó, forrás: kemposz.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top