Súlyos ítéletet kaptak a drogdílerek Esztergomban

Súlyos ítéletet kaptak a drogdílerek Esztergomban

Esztergom, Hírek Comments Off 718

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt benyújtott vádirat alapján hozott súlyos ítéletet az Esztergomi Járásbíróság.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfival szemben nyújtott be vádiratot, amelynek alapján az Esztergomi Járásbíróság 2018. október 4. napján meghozott ítéletében két vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre, egy vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

A megállapított tényállás szerint 2016. december hónaptól kezdődően a másodrendű vádlott Budapesten heti két alkalommal vásárolt amfetamint, amelynek során őt harmadrendű vádlott szállította gépkocsival. Az így megvett kábítószert másodrendű vádlott elsőrendű vádlottnak tovább értékesítette.

A vádlottakat a nyomozó hatóság 2017. április 29-én, illetve  2017. április 30-án fogta el, amely időpontig másodrendű vádlott a csekély mennyiséget közel hétszeresen meghaladó mennyiségű kábítószert értékesített elsőrendű vádlottnak, aki ezért  összesen 850.000,-Ft-ot fizetett. A másodrendű vádlott a harmadrendű vádlottnak a vásárlásokban történő közreműködéséért kábítószer átadásával fizetett.

Az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlottól és más ismeretlen személytől megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, nagyobb részben alufóliába csomagoltan és pénzért értékesítette. Az elsőrendű vádlott a kábítószer értékesítéséből 363.000,-Ft jövedelemre tett szert.  Az elsőrendű vádlott által értékesített amfetamin mennyisége a csekély mennyiséget 344%-kal haladta meg.

Az Esztergomi Járásbíróság kihirdetett ítélete az ügyészség vádiratát megalapozottnak találta, ezért a bűnügyi felügyelet alatt álló elsőrendű vádlottat 4 év 6 hó fegyházbüntetésre, 363.000,-Ft vagyonelkobzásra, a 2017. május 02. napjától letartóztatásban lévő másodrendű vádlottat 6 év 6 hó fegyházbüntetésre és 850.000,-Ft vagyonelkobzásra, a  szabadlábon lévő harmadrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a harmadrendű vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélettel szemben elsőrendű vádlott enyhítés végett, a másodrendű vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügyészség harmadrendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása és közügyektől eltiltás alkalmazása végett jelentett be fellebbezést, míg az elsőrendű és másodrendű vádlottak esetében az ítéletet tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top