Három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat

Három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 315

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki  három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A vádlottnak házastársi kapcsolatából 1999-ben és 2004-ben, majd élettársi kapcsolatából 2008-ban született három gyermeke.

Az Esztergomi Járásbíróság kötelezte a vádlottat, hogy gyermekei tartására fizessen tartásdíjat a volt felesége, illetve a volt élettársa részére.

A vádlott sem volt feleségének, sem volt élettársának nem fizetett tartásdíjat, ezért őt az Esztergomi Járásbíróság 2017-ben 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A vádlott az elítélését követően időszakban sem fizetett tartásdíjat, bejelentett munkaviszonnyal nem rendelkezett. Amikor regisztráltatta magát az álláskeresők nyilvántartásában, akkor onnan azért törölték, mert a felajánlott képzési lehetőséget nem fogadta el.  A vizsgált időszak egy részében munkaviszonnyal rendelkezett ugyan a vádlott, ám ezalatt sem teljesítette a fizetési kötelezettségét.

A vádlott volt felesége vonatkozásában 350.000 F,-Ft tartásdíjat, míg volt élettársa vonatkozásában 75.000,-Ft tartásdíjat halmozott fel a vádemelésig.

A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádlottal szemben a volt felesége és a volt élettársa által tartott gyermekeivel szembeni fizetési kötelezettség elmulasztása miatt  két vádiratot nyújtott be.

Az ügyészség indítványt tett az Esztergomi Járásbíróságnak arra, hogy a két bűnügyet egyesítse, továbbá a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a  felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását rendelje el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top