Klímatudatos-díjat kapott megyénk kilenc települése

Klímatudatos-díjat kapott megyénk kilenc települése

Hírek, Komárom-Esztergom, Nyergesújfalu, Tát Comments Off 1068

A Magyar Innováció és Hatékonyság (MI6) Nkft. szeptember 20-ai, csütörtöki díjátadó gáláján megyénk kilenc települése (köztük Nyergesújfalu, Tát, Sárisáp és Bábolna) részesült elismerésben a klímavédelem terén tett erőfeszítéseiért, a megyei önkormányzat pedig a megyék közül elsőként Virtuális Erőmű Alapkővel gazdagodott.

A MI6, a hazai zöldgazdasági szakmapolitika meghatározó szereplője a Virtuális Erőmű Programja keretében idén másodszor hirdette meg Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatát, melynek keretében energiahatékony és energiatudatos vállalatokat, mentor iskolákat és önkormányzatokat ismertek el. A 11 díjazott település közül 9 megyénkből került ki: Kisbér, Bábolna, Bakonyszombathely, Nyergesújfalu, Tát, Sárisáp, Baj, Kocs és Vértesszőlős is elismerést kapott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban tartott nagyszabású díjátadó gálán köszöntőt mondott többek között Dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, dr. Mezősi Balázs, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. operatív igazgatója, dr. György László államtitkár, dr. Beneda Attila és Dr. Botos Barbara helyettes államtitkárok is.

Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, a megyei önkormányzat elkötelezett a klímavédelem mellett. „Nem díjakért és a példaképpé válás érdekében törekszünk a klímatudatosságra, hanem azért, hogy megalapozzunk a jövő generációinak. Örülünk, hogy a céljaink elérésében társaink a települési önkormányzatok is” – hangsúlyozta. A megyei önkormányzat márciusban a megyék közül elsőként részesült „Klímatudatos önkormányzat” díjban, ezúttal pedig szintén úttörőként Virtuális Erőmű Alapkövet vehetett át azzal a céllal, hogy Helyi Virtuális Erőművet építsen és működtessen.

Az ünnepségen díjazott települések kezdetektől fogva aktívan bekapcsolódtak a megyei önkormányzat klímavédelmi munkájába, részt vettek az adatgyűjtésben, a különböző rendezvényeken és az akcióterv megalkotásában is. A TOP keretében pedig klímatudatos beruházásokat valósítanak meg. „Meggyőződésem, hogy ez a díj tovább erősíti majd őket abban, hogy jó úton járnak és példaként szolgálnak” – köszönte meg a települések vezetőinek az eddigi munkájukat Popovics György.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top