Kategóriák: EsztergomHírek

Biztonság Hete Esztergomban

Immár országos jelleggel rendezik meg az egy héten át tartó közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatot az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége közös szervezésében.

Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem. A Komárom-Esztergom megyei hivatásos tűzoltóparancsnokságok bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival érkeztek a rendezvényekre.

Játékos kérdőívvel, szórólappal és számos jó tanáccsal készült a katasztrófavédelem a keddi bemutató napra, amelyen különböző szervezetek közösen szemléltették, hogy miként védhető meg az emberi élet, óvhatóak meg az értékek, és kerülhetőek el a veszélyes helyzetek.

A lánglovagok egy tűzoltó gépjárművel vonultak ki, melybe beülhettek a gyerekek, felpróbálhatták a tűzoltók sisakját, megnézhették a tűzoltáshoz szükséges modern technikai felszereléseket. A főképp baleset vagy tűz esetén tanúsítandó magatartásokkal kapcsolatos tesztekre a kitöltők többsége helyesen válaszolt, így nekik egy kis aprósággal kedveskedtek munkatársaink. A legkisebbek sem unatkoztak, őket rengeteg kifestő várta.

A cél ezen a rendezvényen elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

További fotók a rendezvényről>>

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotók: Esztergom HTP