Papírtermék-gyárat avattak fel Nyergesújfaluban

Papírtermék-gyárat avattak fel Nyergesújfaluban

Hírek, Nyergesújfalu Comments Off 651

Az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart-csoport szerdán felavatta új gyárát a Nyergesújfalui Ipari Parkban, ahol a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból, valamint a helyi gyártóktól érkező papírtekercseket dolgozzák fel – írja az MTI.

Massimo Pasquini, a Lucart vezérigazgatója az átadó ünnepségen elmondta, hogy az ipari parkban 50 ezer négyzetméteres területet vásároltak, majd nyolc hónap alatt építették fel a 12 ezer négyzetméteres gyárat, melynek összköltsége hatmilliárd forintba került. A vállalat jelenleg 70 embernek ad munkát.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a vállalat a kelet- és közép-európai terjeszkedés érdekében két éve vásárolta fel a hasonló területen működő korábbi partnerét, az esztergomi Bokk Paper Kft-t.

Massimo Pasquini a beszéde után az üzemavatáson átvette át az Európai Unió ökocímke minősítését, így Magyarországon a Lucart Kft. az első cég, amely EU ökocímkével, EcoLabellel ellátott háztartási papírtermékeket készít.

A Pasquini család által 1953-ban alapított Lucart piacvezető európai vállalat, amely háztartási higiéniai termékeket gyárt. A Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 395 ezer tonna papírt, amely 12 folyamatosan működő gépen és 65 átalakító soron készül. A gyártott mennyiség több mint fele újrahasznosított anyagból származik. A cég összesített bevétele meghaladja a 450 millió eurót, több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat 10 termelő üzemében, amelyek közül öt Olaszországban, három Spanyolországban, egy-egy pedig Franciaországban és Magyarországon található. A Lucart Európa-szerte úttörő szerepet vállal a fenntarthatóságban: 2010-ben a vállalat a Tetra Pakkal közösen a díjnyertes Natural-projekt keretében indította el a Fiberpack kezdeményezést. A projektnek köszönhetően a Lucart több mint 3,6 milliárd italkartont hasznosított újra.

Forrás: MTI / dorogimedence.hu
MTI Fotók: Bodnár Boglárka

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top