Kategóriák: EsztergomHírek

Az Állami Számvevőszék vizsgálja Esztergom adósságrendezését

Esztergom Város Önkormányzata adósságrendezési eljárásának utóellenőrzéséről az ellenőrzésvezető megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezetek elkészítését – írja az Állami Számvevőszék.

A számvevőktől átvett, tényszerű, és megfelelően alátámasztott megállapításokat tartalmazó munkaanyag – mely Esztergom Város Önkormányzata számára 10 javaslatot fogalmazott meg szeptember 11-én – egységes jelentéstervezetté szintetizálása az ellenőrzésvezető feladata. A jelentéstervezet elkészítését az ellenőrzésvezető elkezdte.

Az Állami Számvevőszék jelentésében értékeli, hogy a korábbi ellenőrzése során feltárt hiányosságok megszüntetésre kerültek-e, az ellenőrzött szervezetek eleget tettek-e az intézkedési tervben vállalt kötelezettségeiknek.

Korábban írtuk, hogy Esztergom Város Önkormányzata újból hitelt szeretne felvenni, azonban Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő az RTVE Háttér című műsorában kifejtette ezzel kapcsolatos véleményét: „nagyon érdekes, hogy a zárszámadásban 2,9 milliárd forint le nem kötött pénzeszköz volt szabadon, azóta pedig ugyanúgy befolytak az adóbevételek, semmilyen kiugró kiadás nem keletkezett, lehet, hogy át kellene számolni még egyszer ezeket a sorokat, nem pedig farkast kiáltani, akkor, amikor nem is jár a kertek alatt.”