Felújították az esztergom-kertvárosi iskola tornatermét

Felújították az esztergom-kertvárosi iskola tornatermét

Esztergom-kertváros, Hírek Comments Off 1563

Megújult az Esztergomi Arany János Általános Iskola tornaterme. Az EFOP-4.1.3-17. számú, ”Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívás keretében, 60,68 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg a felújítás.

A Tatabányai Tankerületi Központ, mint kedvezményezett a beruházás céljaként a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtését határozta meg.

A megvalósítás során többek között az iskola tornatermének (448 m2) padlóburkolat-felújítása, valamint a nyílászárók cseréje történt meg az elmúlt hónapokban. A tornateremhez tartozó vizesblokkokhoz (41,7 m2) kapcsolódó teljes lefolyó rendszer és a bejövő hidegvíz hálózat, a szerelvények, a fajanszok, valamint a padlóburkolat és a fali csempék is megújultak. A villamos hálózatban a régi vezetékek, világítótestek és kapcsolók helyére újak kerültek beépítésre.

A fejlesztés eredményeként egészséges és motiváló tanulási és munkakörnyezet jött létre. A tornaterem fejlesztésével biztonságos, sokrétű sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, a tanórákon kívüli tevékenységek során és a gyerekek szabadidejében is. A kiszolgáló helyiségek felújítása kényelmesebbé, egészségesebbé teszi a környezetet, a korszerű vizesblokkok egészségre nevelő hatással is bírnak, sportolás utáni megfelelő higiéniára ösztönöznek. Ezek összességében hozzájárulnak az oktatás minőségének, valamint a diákok és tanárok komfortérzetének javulásához az Arany János Általános Iskolában.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top