Suzukisok különleges környezetvédelmi akciója

Suzukisok különleges környezetvédelmi akciója

Esztergom, Hírek Comments Off 1025

Suzuki-dolgozók és hozzátartozóik teljesítették az öt állomásból álló Zöld Expedíciós kihívást a japán tulajdonú autógyár szeptember 8-án, szombaton megrendezett Családi Napján, kifejezve ezzel a környezet védelme iránti elkötelezettségüket. A teljesítésért kiérdemelt kuponjaikért a vállalkozó kedvűek növényeket kaptak, amelyeket a cég közelében lévő körforgalomba fogják beültetni. Így jön létre a Suzuki Ring, Esztergom városának újabb látványossága.

Immár hagyomány, hogy a Suzuki évente egyszer, a naptári ősz beköszöntét követően egy Családi Napra invitálja dolgozóit és azok hozzátartozóit. Mint ahogy az is tradíció, hogy ezt a napot valamilyen akcióval teszik emlékezetessé. Egy évvel ezelőtt például új rekordot állítottak fel azzal, hogy 1040 fővel megalkották Magyarország leghosszabb embervonatát. Az idén pedig a környezetvédelem került a középpontba, ez ihlette az öt állomásból álló Zöld Expedíciós kihívást.

Amivel a Magyar Suzuki a világban zajló számos hasonló környezetvédelmi kezdeményezéshez csatlakozott, kifejezve, hogy egy fa vagy virág elültetése a jövőbe vetett hit szimbóluma. A bolygónk jövőjéért felelős vállalatok sokat tesznek azért, hogy megóvják a környezetüket. Volt olyan cég, amely egy egész erdőt létesített azon város mellett, ahol a székhelye található, míg egy nagy áruházláncnak az a szokása, hogy minden városban, ahol üzletet nyit, fákat és virágokat telepít közterületeken. Angliában pedig nagy visszhangot kapott, amikor II. Erzsébet uralkodásának 60. évfordulója alkalmából 6 millió facsemetét ültettek el.

A Suzuki Családi Napon lebonyolított Zöld Expedíció az első megmozdulása az autógyár hosszú távú, közösségi és elköteleződést növelő programjának, amely a vállalat következő éveit átszövő szervezetfejlesztési törekvéseit tartalmazza. Márpedig a szombatihoz hasonló rendezvényeken részt vevő dolgozók együttműködési készsége és pozitív hozzáállása alapvető ahhoz, hogy a szervezet működését sikerüljön hatékonyabbá tenni.

A Családi Nap kiváló alkalom arra, hogy dolgozóinknak megköszönjük, munkájukkal hozzájárultak cégünk sikereihez – jelentette ki Jagudits Ákos, a Suzuki HR-igazgatója. Az autógyár eredményes működését jelzi, hogy az új autók eladásában meglévő piaci részesedését egy év alatt, 2018. június végére 3 százalékponttal, 16 százalékra növelte. Ez nagyobb mértékű bővülés, mint amekkorát a hazai piac egésze ugyanezen idő alatt elért – hangsúlyozta Novák Gyula termelési igazgató.

A Magyar Suzuki messzemenően szem előtt tartja mind a munkaerő-piaci, mind pedig a környezetvédelmi szempontokat. Újfajta ipari kultúrát kíván meghonosítani, aminek érdekében tudatosan teremt új munkahelyeket, miközben kiemelt figyelmet fordít alkalmazottai megtartására. Ezek révén a cég Esztergommal, valamint a régióval együtt fejlődik, s arra törekszik, hogy minél hatékonyabban használja fel a rendelkezésre álló erőforrásokat. Környezetvédelmi elkötelezettségét pedig az is mutatja, hogy 2017 végéig már több mint 9 millió euró, azaz közel 3 milliárd forint értékben helyezett üzembe környezetvédelmi beruházásokat.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top