Kategóriák: EsztergomHírek

Több milliót csalt ki egy esztergomi pár az áldozatuktól

Szeptember 3-án, hétfőn 12.30-kor folytatja az Esztergomi Járásbíróság annak az esztergomi párnak az ügyét, akik egy 60 éves kazincbarcikai lakostól több millió forintot csaltak ki.

Ö. I. 60 éves sértett kazincbarcikai lakos elvált, egyedül élő, leszázalékolt, rokkantsági ellátásból élő személy, akinek pszichés állapotát a személyiségzavar, instabil érzelmek, bizonytalanság jellemzi.

L. I. r. és S. .V II. r. vádlottak munkahellyel, rendszeres jövedelemmel, megtakarítással nem rendelkeztek. Az I. rendű vádlott lakóhelyén, esztergomi lakóházában a 2016. évben 142.837,- Ft villanyáram díjtartozást, 199.257,- Ft vízdíj tartozást halmozott fel, jelentős összegű tartozása volt a gázszolgáltató felé is.

A sértett 2016. év nyarán gépkocsit szeretett volna vásárolni, melynek kapcsán talált egy Esztergomban meghirdetett autót, melyet az I. rendű vádlott árult. A sértett 550.000,-Ft-tal utazott Esztergomba, hogy megvegye azt, majd I. r. vádlott lakóhelyén, megvásárolta 360.000,- Ft-ért a gépkocsit, melynek során jelen volt S. V. II. rendű vádlott is. A találkozás alkalmával a sértett beszámolt az I. és II. rendű vádlottaknak az életéről és arról, hogy egyedülálló.

Ezen adatok ismeretében az I. és II. rendű vádlottak roma nyelven kommunikálva egymással megbeszélték, hogy jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtik a sértettet, és a sértett pénzét megszerzik. Eltervezték, hogy II. rendű vádlott színlelt házassági ajánlatot tesz a sértettnek, felajánlja neki, hogy éljenek együtt, ugyanakkor tényleges, valós szándéka erre S. V. II. rendű vádlottnak nem volt, tekintettel arra is, hogy a 2011. évtől élettársi kapcsolatban állt Sz. B. M-val és három közös gyermeket neveltek.

A II. rendű vádlott közölte a sértettel, hogy szeretne vele élni, mert nagyon szimpatikus neki. A sértett a II. rendű vádlott hízelgő fellépése, régóta tartó magányos élete miatt és a számára lefestett jólét reményében elhitte a II. rendű vádlott valótlan állításait és elfogadta az ajánlatot.

Ezt követően a vádlottak különböző indokokkal összesen 2.434.527,- Ft-ot, (1.910.000,- Ft készpénz és 524.527,- Ft ingóság) csaltak ki a sértettől amely részben megtérült, mivel a vádlottak a büntetőeljárás megindítása után önként visszafizettek a sértett részére 78.000,- Ft-ot.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtószoba