Felújítják az esztergomi Montágh iskolát

Felújítják az esztergomi Montágh iskolát

Esztergom, Hírek Comments Off 598

A 240 sajátos nevelési igényű tanulót gondozó esztergomi Montágh iskolában 400 millió forintot meghaladó bővítési és felújítási program kezdődött meg – tájékoztatta szerdán az intézmény vezetője az MTI-t.

Bodrogai Tibor elmondta, az esztergomi önkormányzat 115 millió forintos támogatásából idén őszig új cseréptető kerül az épületre, az egyik szárny eddig hasznosítatlan tetőterében pedig 550 négyzetméteren új fejlesztő- és szaktantermeket alakítanak ki.

Az intézmény 280 millió forintot nyert el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiahatékonysági pályázatán, abból az összegből 2019 végéig kicserélik az elavult ablakokat és szigetelik az iskola falait.

A Klebelsberg Központ 17 millió forintos támogatásával tavasszal új kazánt állítottak üzembe, mellyel jelentős energiaköltség takarítható meg.

Romanek Etelka, Esztergom polgármestere az MTI-nek elmondta, a következő képviselő-testületi ülésen kezdeményezi, hogy az önkormányzat támogassa egy akadálymentes lift beépítését. A beruházás megkönnyítené a Montágh iskola működését, amely az esztergomi és a dorogi járásban élő 240 tanulója mellett – utazó gyógypedagógusaival – ötven kilométeres körzetben biztosít ellátást a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.

Forrás: MTI
Fotó: montagh-egom.sulinet.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top