Kategóriák: DorogHírek

Elhunyt Geiszler József

2018. augusztus 17-én, súlyos betegség következtében elhunyt Geiszler József helytörténeti kutató, közéleti személyiség – közölte Dorog város a honlapján.

Geiszler József 1950. február 11-én született. A Petőfi iskola elvégzése után festő-mázoló szakmunkás bizonyítványt szerzett (1968). A Szénbányák Vállalat Szolgáltató Üzeménél, majd a Dorogi Mészműnél dolgozott nyugdíjazásáig. Gyűjtötte, kutatta a város emlékeit, gyűjtéseivel gyakori támogatója volt a Dorogi Füzetek kiadványainak és számos helytörténeti tárlatnak. 2003 januárjában és 2015 nyarán önálló kiállítás keretében mutatta be néprajzi anyagának legértékesebb darabjait a Dorogi Galériában. A közönség láthatta a posta új épületének megnyitóján is speciális gyűjteményét. Több alkalommal sikeresen kapcsolódott be a kutató gyerekek mentorálásába is.

Aktív tagja volt a Dorogi Német Nemzetiségi Énekkarnak, az OMBKE helyi csoportjának, a Wendlingen-Dorog Baráti Egyesületnek és Dorog Város Barátai Egyesületének.

2015-ben vehette át a Dorogiak Dorogért kitüntetést, amellyel többek között pótolhatatlan helytörténeti gyűjtőmunkáját ismerték el.

Forrás: dorog.hu

Megosztás