Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős támogatást nyújt az esztergomi önkormányzat a város tűzoltóságának.

Főként biztonságot növelő eszközök, kesztyűk, csizmák, lámpák, füstoszlató berendezések, tömlők szerepeltek abban a készletben, melyet ezúttal adományozott az önkormányzat az esztergomi tűzoltóságnak.

Az augusztus 15-ei átadási ünnepségen, melyen hivatalosan is aláírták a támogatási szerződést, Bánhidy László alpolgármester és Molnár Pál tűzoltóparancsnok fogott kezet az eszközátadás kapcsán.

Bánhidy László arra hívta fel a figyelmet, hogy az esztergomi önkormányzat számára évek óta kiemelt jelentőséggel bír a városi tűzoltóság támogatása, melyet ebben a ciklusban immár közel tízmillió forint összegben valósított meg.

A támogatásnál a szakhatóság jelzi az önkormányzatnak, hogy mire lenne szüksége, a beszerzéshez szükséges összeget az önkormányzat lehetőségéhez mérten adja, mondta az alpolgármester.

Molnár Pál, a városi tűzoltóság parancsnoka arról beszélt, hogy a most kapott eszközök azokat pótolják, melyek a napi munkájuk során tönkremennek, elhasználódnak, s ezért cserélni kell őket. A parancsnok hozzáfűzte: a mostani eszköztámogatással egy nagyteljesítményű, speciális ventilátort is kaptak, melynek segítségével a pozitív és negatív irányba is tudják füstmentesíteni az adott épületrészt, így például a lépcsőházakat és a pincéket.

2017-ben 4 millió forintos támogatást nyújtott a város, melyből számos új védőfelszerelést, speciális ruházatot, tűzoltásnál, mentésnél szükséges korszerű analóg és elektronikus eszközt szereztek be.

2016-ban szintén egyéni védőeszközöket (speciális kialakítású csizmákat, kesztyűket, sisakokat, fejszéket), illetve kommunikációs-navigációs (különleges paraméterekkel bíró rádiótelefont, tabletet), három professzionális gázmaszk-rendszert és elhárító berendezéseket (füsteltávolító ventilátort) is vásároltak az önkormányzat 4 millió forintos támogatásából.

A helyi lánglovagok bátorságukkal, szakmai felkészültségükkel, rátermettségükkel ott állnak helyt, ahol a civilek már nem tudnak segíteni a lakosságnak. Esztergom a helyi tűzoltók hatékony feladatvégzését emiatt különböző eszközvásárlásokkal, összességében 10 millió forinttal támogatta ez elmúlt 3 évben.

Fotók, forrás: esztergom.hu